STOR BUTIK ÖVER 2000 m2 | FRIDENSBORGSVÄGEN 57 | VÅRA ÖPPETTIDER | 08-85 92 00 | info@bbsmobler.se |

Begagnade elbord – bra för miljön och plånboken!

28 jun 2018
begagnade elbord

Begagnade elbord

När du startar upp en verksamhet, eller kanske behöver förnya möblerna på kontoret till sådana som gör att du kan arbeta mer ergonomiskt, exempelvis till begagnade elbord, kan du spara både pengar och miljö genom att handla begagnat.

Marknaden för begagnade elbord är stor och här finns stora möjligheter att hitta det skrivbord eller arbetsbord som du är på jakt efter. Att kunna variera arbetsställningen under dagen är viktigt ur ergonomisk synpunkt. Med eldrivna skrivbord är det bara att höja eller sänka skrivbordet till den höjd du önskar. Du behöver inte heller flytta runt dator och andra arbetsredskap bara för att du vill stå upp och arbeta ett tag.

Begagnade elbord bidrar till ergonomi

Har du ett arbete där du sitter ner och jobbar vid datorn hela eller stora delar av dagen? Då är det lätt att få ont i ryggen, armbågsleder och/eller handleder. Mycket av den problematiken kan lindras, eller helt elimineras, med hjälp av begagnade höj och sänkbara skrivbord. Om du har begränsade resurser i företaget kan nya ergonomiska kontorsmöbler göra ett stor hål i budgeten. Därför är det värt att leta efter begagnade höj- och sänkbara skrivbord eller begagnade elbord. Du sparar inte bara pengar utan även på miljön eftersom möblerna används istället för att återvinnas eller slängas.

Var rädd om kroppen

Är det verkligen bra att köpa begagnade elbord och fungerar de som de ska, kanske du undrar. Självklart ska du göra det! Många företag byter ut i princip nya möbler för att de till exempel genomför omstruktureringar och inte längre behöver lika mycket kontorsyta. Det spelar ingen roll om du driver ditt företag från ett kontor eller hemifrån, du kan ha ett höj- och sänkbart skrivbord oavsett. Din kropp kommer att tacka dig för investeringen. Problem med smärtor i rygg, axlar, armbågs- och handleder kommer du lättare kunna undvika. När du varierar mellan att sitta och stå upp när du arbetar, ökar syreomsättningen i kroppen. Du blir piggare och presterar bättre. Dessutom gör du en miljöinsats när du handlar begagnat eftersom att det inte behöver produceras lika stor mängd nya möbler.
 

Följ oss på Facebook och Instagram eller prenumerera på vårt Nyhetsbrev för fler uppdateringar.

Senaste nytt

07 sep 2020
Välj kontorsmöbler som fungerar i längden
Läs mer...
03 aug 2020
Köp begagnade möbler och spara pengar
Läs mer...
06 jul 2020
Tänk på detta innan du köper kontorsmöbler
Läs mer...