STOR BUTIK ÖVER 2000 m2 | FRIDENSBORGSVÄGEN 57 | VÅRA ÖPPETTIDER | 08-85 92 00 | info@bbsmobler.se |

Begagnade eller nya kontorsmöbler – vilket är bäst?

02 Dec 2019
begagnade konferens- och kontorsmöbler

Därför är begagnade konferens- och kontorsmöbler bättre än nya

Begagnade konferens- och kontorsmöbler har flera fördelar om man jämför med att köpa helt nya. Dels så är det så klart en ekonomisk fråga men det finns även positiva miljöaspekter om vi inte hela tiden köper nytt och slänger det gamla. I många fall finns det begagnade saker som har väldigt bra kvalité och är i toppskick.

Handla kontorsmöbler begagnat

När man handlar kontorsmöbler begagnat så kan man välja bland alla möjliga olika produkter och inte bara skrivbord. I följande lista kan du läsa mer om vanliga möbler som företag köper begagnat.

  • Kontorsstolar och arbetsstolar
  • Konferensmöbler
  • Receptionsdiskar
  • Förvaringsskåp
  • Elektriska skrivbord

Tänk ekonomiskt och ergonomiskt i valet av kontorsmöbler

När man ska köpa bord och stolar är det såklart något som man kan hitta på lågprisvaruhus.  Men om man skulle vilja ha riktigt bra kontorsbord, som dessutom är höj- och sänkbara, kan det snabbt bli dyrt. Men det gäller endast om man köper nytt. Om man vill ha bord som är bra att arbeta vid så kan man lika gärna köpa dessa begagnade och betala ungefär halva priset. Det  gör stor skillnad i budgeten. Det kommer många privatpersoner till oss och klagar på att den stol de köpt i lågprisvaruhuset är skranglig och trasig.  Därför säljer vi bara kvalitetsmöbler som vi vet håller i långa loppet och som är ergonomiskt riktiga.

Ergonomiska stolar av hög kvalitet är dyra. Det är helt onödigt att betala så mycket pengar om man lika gärna kan köpa samma stol fast begagnad. På de flesta arbetsplatser spenderar folk största delen av sin tid sittandes, så bra stolar är mycket viktigt. Om man inte ser till att de på kontoret har bekväma arbetsplatser så kan det leda till skador som i det långa loppet kan bli väldigt tråkiga. Därför är det mycket bättre att investera i bra möbler från första början. Fler och fler får bland annat ont i axlar och skuldror på grund av att dom sitter felaktigt och i stolar man inte kan ställa in ordenligt. (se gärna blogginlägget om hur man väljer kontorsstol)

Med några få klick kan man beställa allting på vår hemsida utan att ens behöva lämna kontoret om man inte har möjlighet att komma hit.  En begagnad Kinnarpsstol till exempel,
som jag tycker är en av de bästa tillverkarna på marknaden, har så många inställningar så de passar alla kunder som jag har hjälpt genom åren.

Tänk klimatsmart i valet av möbler

I dagens samhälle kan det vara smart att tänka en extra gång på de valen som vi gör. Vi befinner oss nämligen i en situation där våra beteenden inte är hållbara och vi måste börja tänka annorlunda. Genom att köpa begagnade kontorsmöbler så kommer man bidra till att färre nya möbler produceras och det leder till färre växthusgaser. Det är inte längre ett självklart val att man alltid ska köpa nya saker, utan man kan köpa begagnat eller försöka laga det som man redan har. Har man kvalitetsmöbler kan man oftast få tag i reservdelar. Det är bättre för miljön.

 

/Anki

 

 

 

Följ oss på Facebook och Instagram eller prenumerera på vårt Nyhetsbrev för fler uppdateringar.

Senaste nytt

02 mar 2020
5 sätt att förbättra arbetsmiljön
Läs mer...
03 feb 2020
Att tänka på vid köp av begagnade möbler
Läs mer...
07 jan 2020
Köp en kontorsstol med god ergonomi
Läs mer...