STOR BUTIK ÖVER 2000 m2 | FRIDENSBORGSVÄGEN 57 | VÅRA ÖPPETTIDER | 08-85 92 00 | info@bbsmobler.se |

Viktigt att tänka på innan du köper en kontorsstol

14 feb 2019
Köpa kontorsstol begagnat

Bra att veta innan du ska köpa kontorsstol

Det finns saker du bör tänka på innan du ska köpa kontorsstol. Framför allt, köp en kontorsstol som håller hög kvalitet! Köp hellre en begagnad kontorsstol av hög kvalitet än en ny billig kontorsstol av låg kvalitet. Det blir samma kostnad men skillnaden är att den begagnade stolen håller mycket längre och du kan dessutom köpa till reservdelar.

Bra inställningar

En kontorsstol av hög kvalitet har dessutom en helt annan stabilitet och fler inställningar, vilket gör den ergonomisk. Du kan ställa in rätt höjd på ryggstödet så att svankstödet kommer på rätt plats, där det gör nytta. Armstöden går att justera i höjd och även i bredd. Sitsen ska gå att skjuta fram och tillbaka. Detta för att kunna komma ända in till ryggstödet om man har korta ben, samt att den med längre ben ska kunna dra ut sitsen för att få stöd på hela överbenet fram till knä.
Hjulen är också en viktig del av stolen. Billigare kontorsstolar med plasthjul håller sämre, förstör golvet, skramlar och är hårda. En kontorsstol med hög kvalitet har hjul anpassade för olika golvtyper, de kan exempelvis vara klädda med gummi.

En ny billig kontorsstol har mycket sämre kvalitet och därmed kortare livslängd, vilket bidrar till slit och släng i samhället. Ofta håller de en undermålig kvalitet på klädseln.
En kontorsstol av hög kvalitet håller däremot en livstid. De går oftast att klä om (ifall det skulle behövas) och byta gaspatron på.
Har man problem i skulderpartiet satsar man på en kontorsstol med ett ryggstöd med smalare del upptill så man får större rörelsefrihet.

Kroppen ska må bra

När man väl hittat en kontorsstol som passar ens egen kropp är det viktigt att ställa in kontorsstolen så att man kommer i rätt höjd, så att underarmarna vilar i en rät vinkel mot skrivbordet. Ryggen ska ha stöd av svank och ryggstöd.
Fötterna ska stå stabilt på golvet. Se till att kontorsstolens armstöd inte är i vägen så att du kommer in under bordsskivan. Ta bort armstöden om de är i vägen. Hamnar man för långt ifrån bordet får man ont i kroppen av att sitta och spänna sig. Det är viktigt att kroppen är avspänd. Det är lätt att man annars får värk i axlar och rygg.
 

Följ oss på Facebook och Instagram eller prenumerera på vårt Nyhetsbrev för fler uppdateringar.

Senaste nytt

02 mar 2020
5 sätt att förbättra arbetsmiljön
Läs mer...
03 feb 2020
Att tänka på vid köp av begagnade möbler
Läs mer...
07 jan 2020
Köp en kontorsstol med god ergonomi
Läs mer...